Presentatie Workshop

De Rugby Vuurdoop

Het doel van De Rugby Vuurdoop is om te inspireren, te motiveren en om de cohesie binnen de groep te versterken. Door de samenwerking met uitdagende oefeningen op het veld in pratijk te brengen, wordt de actuele groepsdynamiek zichtbaar. Met de dynamieken die zo worden blootgelegd, gaan we vervolgens als groep aan de slag. De oefeningen zijn toegankelijk voor iedereen en vragen niet om ervaring of bijzondere sportiviteit. De bedoeling is om een trots en enthousiast groepsgevoel over te houden aan de resultaten van de samenwerking op het veld.

De teambuilding sessie duurt één dagdeel en vindt plaats op de Haagsche Rugby Club. De dag begint met de lezing van Zeno. Na een introductie over waarden van de inspirerende sport rugby, nemen we een kijkje in de topsport carrière van Zeno. De basis is gelegd in het clubhuis waar de clinic plaatsvindt. Met dit solide fundament start zijn rugby-avontuur, maar om een plek binnen de Europese rugby top te behalen én te behouden, komt meer kijken!

We zoomen vervolgens in op het groepsproces van zijn team Stade Rochelais. Zeno heeft stap voor stap meegemaakt hoe de club in 8 jaar is gegroeid van een team in de ProD2 (tweede professionele rugby competitie) naar een kanshebber op de titel van de Top14 (eerste Franse professionele rugby competitie). Tegenwoordig is Stade Rochelais nog steeds een berucht Europees topteam met het behalen van twee Champions Cup titels (Champions leaugue van rugby).

Wat waren de uitdagingen voor het team? Hoe werd daarmee omgegaan? Welke veranderingen vonden hierdoor plaats? Welke rugby-inzichten zijn toepasbaar voor de uitdaging van ons bedrijf? Dit zijn voorbeelden van vragen die aanbod komen.

Het tweede deel van de dag, gaat om actie. De nieuwe kennis en reflecties worden in de praktijk gebracht, waarmee ze tevens beter invoelbaar worden en zullen beklijven.

Voorbeeld van de workshop:

  • Aanvang met koffie en thee

60 min – Presentatie Zeno Kieft

  • Rugby ‘de ultieme teamsport’
  • Persoonlijke pad naar de Europese rugby-top
  • Collectieve progressie van een professioneel rugbyteam

30 min – Pauze & voorbereidingen voor de training

60 min – Rugby Clinic

  • Kennismaking met de rugbysport
  • Uitdagende teamoefeningen

30 – Evalueren & Vragen

Het is mogelijk om af te sluiten met een gezellige lunch of borrel op locatie.