Workshop

De Clinic Mentale Vaardigheden

In deze clinic staan de mentale vaardigheden van de sporter en de groepsdynamiek van het team centraal staan. We gaan in op de sportpsychologische facetten die aandacht nodig hebben binnen het team om de prestaties te bevorderen en de speelervaring te optimaliseren.

Wij streven naar een dynamische en interactieve workshop waarbij de theorie gepaard gaat met oefeningen op het veld. Aan de hand van een bepalen we de onderwerpen die de kern vormen van de workshop. Dit kunnen onderwerpen zijn die te maken hebben met het teamproces zoals doelen stellen, rollen binnen het team (rolduidelijkheid, rolverdeling, rolacceptatie), collectieve motivatie of accountability. Het kan ook zo zijn dat de onderwerpen meer te maken hebben met de “individuele mentale vaardigheden” zoals: zelfvertrouwen, concentratie, motivatie, zelfregulatie, visualisatie, zelfspraak.

Het doel van de clinic is om bewustwording te creëren van de uitdagingen die de groep heeft op mentaal vlak. Tegelijkertijd krijgt de groep tools om met deze uitdagingen om te gaan. De clinic kan gegeven worden op een locatie naar keuze.

 

Introductie Bart Bogaers:

Bart Bogaers is in 2019 afgestudeerd als sport- en prestatiepsycholoog, MSc. Vervolgens werkte hij drie jaar als prestatiepsycholoog voor de Koninklijke Landmacht. Op dit moment werkt Bart als docent sportpsychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Bart is nog steeds actief op het rugbyveld als speler bij ASRV ASCRUM.