Clinics

Van “Samen Werken” naar “Samenwerken”:

Samenwerken is misschien wel de essentie van rugby. Dit kernelement gaat verder dan wat we met het oog kunnen waarnemen. Aan de oppervlakte is het ‘samen hard werken’ evident. De fysieke afhankelijkheid van je teammaten bij elk spelmoment is onvermijdelijk. Je tilt elkaar op, je duwt elkaar vooruit, je beschermt je teamgenoot met je eigen lichaam, je vormt een solide compacte eenheid door je op de juiste manier met elkaar te binden. De waardigheid van een samenwerking wordt echter bepaald door een interpersoonlijke band tussen alle individuen van het team. Het is deze connectie die de intensiteit en de betekenis van de onderlinge acties bepaald. Hier zit dus de kern van ‘samenwerken’ en hoe goed een team is. Of liever gezegd hoe effectief, weerbaar en consistent een team is. Het is deze bron die het verschil zal maken als de weerstand heftig is en het neer komt op de kracht van de eenheid om een obstakel te vloeren. Ik ben zelf een grote bewonderaar van de potentie van samenwerken om doelen te overtreffen.

Presentatie Workshop

De Rugby Vuurdoop

De Rugby Vuurdoop is een Teambuilding sessie voor groepen en teams binnen bedrijven. In deze clinic draait het om samenwerken, cohesie en teamgeest – waarden die de basis van rugby vormen. Naast een lezing over deze inspirerende sport en een zeldzame rugby loopbaan, wordt de groep op het veld uitgedaagd om het zelf mee te maken.

Lees verder
Training

De Jeugd Clinic

In de Jeugd Clinic draait het om enthousiasmeren, plezier maken en nieuwe skills leren.

Lees verder
Training

De Specialistische Rugby Clinic

In de Specialistische Rugby Clinic draait het om een specifiek element van rugby: de line-out of de breakdown.

Lees verder
Workshop

De Clinic Mentale Vaardigheden

De Clinic Mentale Vaardigheden is een mentale sessie voor sportteams verzorgd door Bart Bogaers (Sportpsycholoog) en Zeno. De sessies zijn gebaseerd op de actuele sportpsychologische kennis en de rugby ervaringen van het hoogste niveau. Deze elementen worden samengebracht om jullie team een stap verder te helpen.

Lees verder

Samenwerkingen met